Ledó Gumiszerviz és értékesítés

Tel.:+36-30-494-9534
E-mail: jozsef.ledo@gmail.com
8411 Veszprém-Kádárta, Vasút u.17

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00-17:00
Szombat: 9:00-12:00
Vasárnap: zárva

Használt gumi

web_ledo2 másolata másolata

"inkább egy gazdaságos új, mint egy bizonytalan használt"

Kedves látogató!

Változás történt műhelyemben a használt abroncsok értékesítésével kapcsolatban. Azt tapasztalom a munkám során, hogy a  gyártók egyre rövidebb futásteljesítményű és élettartamú abroncsokat készítenek a termék gyorsabb piaci forgásának érdekében. Ez kihatással van a használt abroncsok minőségére is. Míg korábban egy 5-7 éves használt gumi vállalható volt, ma már egy 3-5 éves abroncs a legtöbb esetben a megfelelő profilmélység ellenére elöregedett, felkeményedett felülettel rendelkezik. És ez csak az ami látszik, mert ugyanez a fáradás az abroncs szerkezetében is jelen van, ami bizonytalan menettulajdonságokat okozhat. Egy gumiabroncs legtöbbször nem véletlenül kerül le az autóról, mert ha az olyan jó lenne, akkor továbbra is használná a gazdája. Nem lehet tudni hányszor csapta bele egy gödörbe, így bizonytalan, hogy mikor türemkedik ki az oldalfal egy szálszakadás miatt. Ha mégis használt gumi vásárlására adjuk a fejünket, számoljuk ki a pénzügyi oldalt is. Egy átlagos méretből egy garnitúra használt 20-25 ezer körül beszerezhető, míg ugyanekkora újat már 35-40 ezertől tudunk venni. Igen, drágább, és lehet, hogy budget kategóriás, de amíg a használttal jó esetben két szezont futhatunk kockáztatva a biztonságunkat, addig az újjal legalább ötöt, biztonságosan, 1-2 év garanciával. Mivel műszaki végzettségű vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy nem abban látom a jövőképet, ha levetett abroncsokat forgalmazok ( kockáztatva azt, hogy elégedetlen vevőim legyenek a használt gumi felmerülő hibái miatt), hanem hogy megfelelő műszaki feltételekkel rendelkező autókkal hagyják el a műhelyemet az ügyfeleim.

Üdvözlettel:Ledó József

A 2018-as téli szezonban egy ilyen gyöngyszemre bukkantam egy ismert abroncskereskedő hirdetései között.

205/55R16 UNIROYAL MS+66 5-6mm  DOT12, 7900Ft.

ez a tipikus használ-hatatlan gumi, látszik ahogy a lamellák elkoptak, a felület biztosan felkeményedett, a szerkezet centrírozhatatlan, viszont korcsolyának tökéletes"inkább egy gazdaságos új, mint egy bizonytalan használt"

Nem szabhat ki büntetést a rendőr, viszont  figyelmeztetheti az autóst, ha nincs téli gumi a járművön, ám ha balesetkor nem megfelelő gumik vannak az autónkon, akkor lehet, hogy a teljes kárt nekünk kell fizetnünk. 

„Az autósoknak a mindenkori útviszonyoknak és terepviszonyoknak megfelelő műszaki állapotú járművel kell részt venniük a közlekedésben – ezt mondja ki a biztosítási szerződés és a biztosítási törvény is. Ez vonatkozik a téli és a nyári gumira is”